HAAS-60 Новини

Търсите ли своя мечтан автомобил? Тогава сте попаднали на правилното място във Volkswagen. Осигурете си нов автомобил, който е наличен веднага, или конфигурирайте желания модел според вашите идеи.

  1. Новини и събития
  2. ШАМПИОНЪТ ПО ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ - СВЕТОВНА ПРЕМИЕРА НА НОВИЯ VOLKSWAGEN ID.7
28.01.2024
Новини от Volkswagen

ШАМПИОНЪТ ПО ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ - СВЕТОВНА ПРЕМИЕРА НА НОВИЯ VOLKSWAGEN ID.7

Съчетание от отлична аеродинамика и ново поколение задвижване с повишена енергийна ефективност осигурява по-дълъг автономен пробег до 700 km (WLTP).

ШАМПИОНА ПО ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ - СВЕТОВНА ПРЕМИЕРА НА НОВИЯ VOLKSWAGEN ID.7

ВОЛФСБУРГ – VOLKSWAGEN ПРЕДСТАВЯ НОВИЯ ID.7 - ПЪРВИЯТ ГЛОБАЛЕН ЕЛЕКТРИЧЕСКИ МОДЕЛ НА МАРКАТА В ГОРНИЯ СЕГМЕНТ НА СРЕДНИЯ КЛАС.

Съчетанието от автономен пробег до 700 километра (според изискванията на WLTP)2, превъзходните характеристики на задвижването, просторният интериор и първокласните технологични решения превръщат ID.7 в удобен седан за пътуване на дълги разстояния и разкриват нов пазарен сегмент за моделната фамилия ID.

Дългият почти пет метра нов модел предлага и  подобрена, фокусирана върху потребителя концепция за управление на функциите, както и високо качество на изпълнението и външния вид.Премиерата на новия ID.7 на пазарите в Европа и Китай е планирано за тази година, а от 2024 година моделът ще се предлага и в Северна Америка

Image

Томас Шефер, главен изпълнителен директор на Volkswagen Леки автомобили, сподели:

„С ID.7 правим следващата стъпка в нашата електрическа пазарна офанзива - новият седан предлага изключително високо ниво на комфорт и голям автономен пробег. Още към 2026 година ние ще бъдем в състояние да предложим най-богатата гама от модели с електрическо задвижване сред всички европейски автомобилни производители – от базовия модел за по-малко от 25 000 евро до ID.7 в качеството му на новия топмодел в моделната фамилия ID. Крайната ни цел е към 2030 да постигнем 80% дял на електромобилите в европейските продажби и от 2033 година Volkswagen да премине изцяло към производство на електрически автомобили в Европа.”

Image
Image

Кай Грюниц, отговорният за развойната дейност член на управителния съвет на марката Volkswagen, заяви - „ID.7 демонстрира нови стандарти по отношение на енергийната ефективност на основата на богатите технологични възможности, които предоставя MEB - нашата модулна платформа за модели с електрическо задвижване. Постигането на целта за автономен пробег до 700 километра2 според изискванията на WLTP е възможно благодарение на много добрите аеродинамични показатели и значително повишената ефективност в областта на задвижването и термомениджмънта при новия модел.“

ID.7 е първият модел на платформата MEB с високоефективно задвижване от изцяло ново поколение. Новият седан използва най-мощния и с най-висок въртящ момент електродвигател, прилаган в моделната фамилия Volkswagen ID. до момента. Силовият агрегат с вътрешнофирмено обозначение APP550 и максимална мощност 210 кВт (286 к.с.) ще се използва във всички варианти на новия ID.7 независимо от избрания размер на акумулаторната батерия. 

Image

Той е разработен съвместно с Volkswagen Group Components в Касел и се произвежда  в завода на компанията в  германския град.Новата система за електрическо задвижване е оптимизирана с особен фокус върху повишаването на енргийната ефективност и понижаването на разхода на електроенергия, като в зависимост от вида на акумулаторната батерия се предвижда постигането на автономен пробег (WLTP) до 700 километра2 и зареждане с мощност до около 200 кВт. По този начин ID.7 демонстрира своите изключителни възможности за преодоляване на дълги разстояния в услуга и удобство на частните клиенти и потребителите на фирмени автопаркове, които пътуват много.

ПЪРВИЯТ МОДЕЛ НА VOLKSWAGEN С НОВА КОНЦЕПЦИЯ НА ПОКАЗАНИЯТА И УПРАВЛЕНИЕТО НА ФУНКЦИИТЕ, КАКТО И С ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ОБОРУДВАНЕ

Новият ID.7 е първият модел на марката, при който е внедрена новата концепция на показанията и управлението на функциите на арматурното табло. С тази своя стъпка Volkswagen реагира на отзивите, получени от клиентите на марката с цел да подобри тяхното удобство в съответните области. Част от новата концепция са следните включени в стандартното оборудване елементи и системи:

Image

− екран с диагонал 15-инча (38 сантиметра) на инфотейнмънт системата

− head-up дисплей с функция за добавена реалност АR (Аugmented Reality)

− нова концепция за управление на климатичната инсталация с включени в най-високото ниво от структурата на менютата на инфотейнмънт системата сензорни бутони и възможност за свободен избор на предпочитани директни бутони

− сензорен плъзгач с подсветка

Имелда Лабе, член на управителния съвет на марката, отговарящ за продажбите, маркетинга и следпродажбеното обслужване, посочи - „ID.7 е изключително важен модел за марката Volkswagen на пазарите в Европа, Китай и Северна Америка. ID.7 предлага много привлекателно съчетание от качества, което със сигурност ще предизвика положителни емоции както у съществуващите, така и у новите клиенти на марката Volkswagen по целия свят. В този върхов продукт на Volkswagen ние предлагаме първокласни технологии, които впечатляват със своята изключителност, първокласен комфорт и изключително удобство при ежедневна употреба.“

Image
Image
Image

Със своите нови седалки с функция за масаж и електрохроматичната функция за затъмняване на стъкления панорамен покрив, ID.7 предлага възможности за оборудване, характерни за конкурентните модели от значително по-високите класове. Новият панорамен покрив със „смарт” стъкло например позволява плавна промяна на тоналността и съответно на светлопропускливостта чрез сензорно управление. Подобно на много други функции в ID.7, затъмняването на покрива може да се управлява и чрез гласови команди с естествени фрази посредством новия гласов асистент IDA. Като допълнителна опция клиентите за първи път в модел на Volkswagen могат да изберат предни седалки, които са изцяло нова разработка: адаптивни седалки Climatronic с функции за охлаждане или отопление, както и с много практичен режим на изсушаване. Предлага се и функция за масаж със сертификат за одобрение от независимата германска организация от медицински експерти по ортопедия AGR (Aktion Gesunder Rücken - Инициатива за подобряване здравето на гърба). Гамата от възможности за опционално оборудване се допълва от озвучителната система Harman Kardon с мощност 700W и 14 първокласни озвучителни тела, включително централен високоговорител отпред и събуфър в багажното пространство, които осигуряват впечатляващо акустично усещане в новата топлимузина на марката Volkswagen.

Image

Ускоряване на електрическата пазарна офанзива – премиера на десет нови модела до 2026 година. Новият ID.7 е един от десетте нови електрически модела, които Volkswagen ще представи на пазара в периода до 2026 година. Само през 2023 година своя дебют ще отбележат новият ID.3, ID. Buzz с дълго междуосие1 и ID.7, а за 2026 година са планирани премиерите на електрически SUV1 модел в компактния клас и серийната версия на ID. 2all1 на цена под 25 000 евро. По този начин марката Volkswagen ще може да предложи най-богатата и разнообразна гама от електрически превозни средства в сравнение със своите конкуренти на пазара. Новият ID.7 ще се произвежда в завода на Volkswagen в Емден (Германия) за задоволяване на европейския и северноамериканския пазар, докато автомобилите ID.7, предназначени за пазара в Китай, ще бъдат местно производство. 


За повече информация и възможности за поръчка се свържете с консултантите от търговския ни екип.


1.Близък до серийно производство концептуален модел. Автомобилът все още не е в продажба.

2.В зависимост от размера на акумулаторната батерия се предвижда възможност за постигане на до 700 километра пробег с едно зареждане (автономен пробег) според изискванията на WLTP. Стойностите на пробега според WLTP при серийно произвежданите автомобили може да варира в зависимост от тяхното оборудване.

3.Допълнително оборудване

4. Travel Assist с данни от рояка работи в рамките на ограниченията на системата. Водачът трябва да бъде в готовност да поеме управлението от системата по всяко време и не се освобождава от отговорността за разумно и внимателно шофиране. Работата на системата може да се прекрати по всяко време. Системата може да се използва до максималната скорост на автомобила и работи само в комбинация с навигационната система. Необходим е и активен лиценз We Connect. Онлайн функционалностите на Travel Assist с данни от рояка могат да се използват само в рамките на покритието на мобилната мрежа и с подходящи настройки за поверителност. Онлайн функционалностите могат да бъдат деактивирани по всяко време в приложението We Connect ID. Онлайн функционалностите на Travel Assist са на разположение в следните държави: Австрия, Белгия, България, Великобритания и Северна Ирландия, Германия, Гърция, Дания, Естония, Ирландия, Испания, Италия, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Унгария, Финландия, Франция, Холандия, Хърватия, Чехия, Швейцария и Швеция,. За да активира онлайн функциите, клиентът трябва да разполага с потребителски акаунт Volkswagen ID и да влезе в приложението We Connect със своето потребителско име и парола. Освен това трябва има сключен отделен договор We Connect online с Volkswagen AG. След получаването на автомобила клиентът разполага с 90 дни, за да активира онлайн функцията Travel Assist с данни от рояка. След изтичане на този период започва първоначалният период на използване на онлайн функционалностите на Travel Assist с данни от рояка. Онлайн функционалностите на Travel Assist с данни от рояка могат да се използват чрез вградената в автомобила интернет връзка. Свързаните с това разходи за мобилен пренос на данни, направени в рамките на Европа, се поемат от Volkswagen AG в рамките на покритието на мобилните мрежи. В резултат на обмена на данни през интернет могат да възникнат и допълнителни разходи (напр. такси за роуминг) в зависимост от мобилния план на клиента и особено при използване на функционалностите зад граница. За предоставяне на услугата е необходимо предаването на  определен обем лични данни като местоположение и IP адрес на автомобила. Можете да намерите повече информация относно обработката на лични данни в декларацията за защита на данните на системата Travel Assist с данни от рояка. Предлагането на отделните услуги, описани в пакетите, може да се различава в отделните държави. Услугите са на разположение в договорения срок на договора и могат да бъдат променени или прекратени по време на този срок. Допълнителни подробности за това можете да намерите в интернет на адрес connect.volkswagen-we.com или при вашия дилър на Volkswagen. Информация за мобилните тарифи можете да получите от вашия мобилен оператор.

5. В рамките на ограниченията на системата. Водачът трябва да бъде в готовност да поеме управлението от системата по всяко време и не се освобождава от отговорността за разумно и внимателно шофиране.

6 При съвместими модели смартфони


Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.